Subscribe:

Ads 468x60px

Pages

Sunday 10 June 2012

lamborghini murcielago


Lamborghini a fost numita cea mai neecologica masina a anului de catre Asociatia de Transport pentru Mediu din Marea Britanie.

Studiul a descoperit ca in cursul unui an, cantitatea de dioxid de carbon eliberata de un Lamborgini Murcielago echivaleaza cu a pune la pamant o padure de marimea unui teren de fotbal. Din fericire nu sunt foarte multe pe sosea, iar in ultima vreme oamenii sunt din ce in ce mai preocupati sa cumpere o masina mai putin poluanta.

Un Lamborghini emite exact de cinci ori mai mult dioxid de carbon pe kilometru decat cea mai ecologica masina a anului, Toyota iQ, cu 99g/km.
Dintre masinile sport, Vauxhall Tigra s-a dovedit a fi cea mai “verde”.

“De vreme ce pretul benzinei atinge recorduri si oamenii au inceput sa inteleaga pericolul in care se afla mediul inconjurator, este momentul perfect pentru a considera eficienta combustibilului un factor decisiv atunci cand alegem o masina”, sustine Andrew Davis, director la Asociatia de Transport pentru Mediu.

Scotienii sunt cei mai ecologici soferi, aproape jumatate luand in calcul cumpararea unei masini mai mici pentru reducerea costurilor











The Murcielago is a powerful super car that got its deserving name from the bull that survived 24 sword strokes in an 1879 fight at the arena of Cordoba and his life was spared by the matador giving him a rare honor. The LP640 model of Murcielago had a starting price of $350 000, higher than the original that could be found at a price tag of $273,000. But the differences between them are not just in the price, because the Murcielago LP640 can reach 60 mph in just 3.3 s, which is .5 sec faster that the original, telling us that the LP640 has a bigger power: 471 kW (640 bhp) at 8000 rpm compared with 433 kW (580 bhp) at 7500 rpm of the first Murcielago

0 comments:

Post a Comment